”Jeg har et hus på Langeland, hvor der er plads til flygtninge”, – det udtaler Johannes Møllehave dags dato.

Udklip

“Du må ikke være så bange for at sige og gøre det forkerte, for så kommer du aldrig til at gøre det rigtige”, – citat Johannes Møllehave.

Hermed indledning til Johannes Møllehaves reaktioner på, Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersens oplysninger, under Clement Kjersgaards program – Vi ses hos Clement.

“Danmark kan tage lige så mange flygtninge, det skal være, hvis man er sikker på, at de rejser tilbage til deres land igen, når det, de rejste fra, er forsvundet”. Det sagde Søren Espersen søndag aften – den 13. september 2015 – i DR2-programmet – Vi ses hos Clement.

Såfremt du som læser ikke havde mulighed for at se søndagens – Vi ses hos Clement – så viser nedenstående link hen til tidspunktet i udsendelsen, hvor Søren Espersen oplyser – at han er indstillet på at Danmark må tage imod flygtninge.

Når Søren Espersen er indstillet på, at Danmark må tage sin del af flygtningene, så er det blandt andet fordi Sørens Espersen har opmærksomhed på, at Danmark efter besættelsen – tog imod en kvart million østpreussiske flygtninge, som fire år efter 2. verdenskrig var afsluttet, hvor der igen var fred i områderne, som flygtningene kom fra, – så rejste de hjem igen. Denne form for flygtningepolitik ønsker Søren Espersen at se gentaget.

Johannes Møllehave har altid været en mand med sine meningers mod.

Adspurgt af undertegnede om hvorledes han ser på flygtningesituationen i Europa, så kom det i samtalen hurtigt frem, at Johannes Møllehave havde set Clements program, hvor Søren Espersen udviser en imødekommenhed over for Danmarks modtagelse af flygtninge … i et omfang – som Johannes Møllehave ikke havde forventet.

Det er svært ikke at bemærke, ved min samtale med Johannes Møllehave, at han har flere meget engagerede reaktioner, som følge af Søren Espersens udtalelser.

Eksempler på Johannes Møllehaves dybtfølte reaktioner er blandt andet:

”Jeg kunne ikke sove af lykke”

”Jeg har et hus på Langeland, hvor der er plads til flygtninge”

“Der kan være to voksne og to børn i huset”

”Clement skal have en Cavlingpris”.

Til trods for Johannes Møllehave ikke er en helt ung mand længere, så har han stadig – så ubetinget – en ung mands engagement og intensitet, i sit mangeårige virke som præst,- nemlig udøvelse af næstekærlighed i alle sine handlinger.

Det korte interview med Johannes Møllehave, kan ses i nedenstående video.

“Det værste, jeg kan forestille mig, er, at medlidenheden forsvandt. Det ville gøre verden meget brutal”,– citat Johannes Møllehave.

Ja, Johannes Møllehave er en mand, som det er svært ikke at holde af. Og måske holder Johannes Møllehave også mere af Søren Espersen, end han gjorde dagen før Clements program, den 13. september 2015.

Med venlig hilsen,

Marcus Vigilius Brendstrup

Ansvarhavende redaktør

CEO for MV-MDCC.COM

Advertisements