En unik sangstemme – La Shelle Allen – gæster Danmark frem til midten af Maj.

La Shelle Allen

For nogle dage siden, besøgte jeg Fristaden Christianias Opera, hvor jeg møder Tanja Bjørn Zabell.

Tanja Bjørn Zabell er sød og smuk ung kvinde, der igennem en længere periode, har været i mesterlære hos skuespiller Anne Marie Helger.

Det er lidt skægt, fordi kender man lidt til Anne Marie Helgers livshistorie, så var det ikke skuespiller eller sanger, hendes forældre ønskede at se deres datter gjorde til sin levevej.

På et tidspunkt, i sine lidt yngre år, der havde Anne Marie Helger fået arrangeret at hun skulle optræde på Operaen. Og, hvad var mere naturligt, end at ringe til sine forældre, og fortælle, – “kære Mor og Far, jeg skal optræde på Operaen”. Hvad forældrene ikke vidste, var at det var Christianias Opera, der skulle være scene for Anne Marie Helgers gennembrud på en national opera og scene.

Nu sidder jeg så, for nogle dage siden, på Fristaden Christianias Opera, med et netop indkøbt nøddehorn fra bageren i Pusher Street. Og i operaen, er jeg nu spændt på at se, om flere af morgendagens stjerne gemme sig.

Pludselig ser jeg Tanja Bjørn Zabell, som er en sød og kær stjerne på Christiania.

Men, jeg er tæt på at nå den alder, hvor jeg ikke lader mig friste af unge og smukke kvinder, hvis jeg sidder med et nybagt nøddehorn i den ene hånd og en kop kaffe i den anden hånd. Altså klokken tre om natten – på Fristaden Christianias Opera.

Ikke desto mindre insisterede Tanja Bjørn Zabell på at jeg lige skulle møde hendes veninde La Shelle Allen. Og det gør jeg så, med kaffe og nøddehorn i hænderne. Og, ikke jeg så længe efter, der sidder jeg med øretelefonerne på – fra min smartphone, mens jeg ser og hører en YouTube video, hvor La Shelle Allen synger.

På dette tidspunkt, har jeg spist mit nøddehorn, stillet kaffen fra mig og har derfor ikke opdaget at La Shelle Allen sangstemme, ubemærket har sneget sig fra mit øre ned i min hjerteregion, hvor varme, forundring og en stigende grad af glæde, synes at tage mere og mere plads.

Nu igen midt om natten, flere dage efter, der overvejer jeg – om den dejlige oplevelsen, som jeg havde ved at høre La Shelle Allen’s stemme, kunne skyldes at jeg var under indflydelse af et nøddehorn og en kop kaffe fra bageren i Pusher Street på Christiania?

Sådant et spørgsmål, besvares bedst og lettest, ved at lade læserne af denne artikel, høre og se samme video, som den jeg så og hørte for et par dage siden.

Jeg synes La Shelle Allens stemme er helt unik, og igennem det næste måned, kan du høre hendes fantastiske stemme følgende steder:

  • April 18   Community Expansion Dance  – Christiania Jazz Club 17:00
  • May 1      Jazz @ Krogershave 13:00-16:00
  • May 3      Cafe Intime  Fredriksberg   20:00-23:00
  • May 10    Axelborg Bodega (near Tivoli)  17:00-20:00
  • May 15    Le Papillon  Liseleje 20:30-24:00

Det er lidt usædvanligt at en sangstemme af La Shelle Allens internationale kvalitet, kan høres ovennævnte steder, når man ellers normalt skal betale dyrt for at høre og opleve hendes performances – på eksempelvis operaer og teatre i den store verden.

Ikke desto mindre, er det igennem der næste måned mulighed for at opleve La Shelle Allen kunstneriske udtryk som jazz sangerinde.

Med venlig hilsen,

Marcus Vigilius Brendstrup

Advertisements