Da hun satte sig ned, gled kjolen en smule op, og afslørede de smukkeste lange ben.

 Et stille øjeblik, uden livets besynderligheder, er et dejligt privilege. Derfor sad jeg stille, på en af byens caféer, mens jeg forsøgte at være meget privat.

Lige så stille og roligt, blev den indre stilhed, en større og større del af min indre stilhed. Min mindfulness synes at indtræffe i stigende grad.

Ind af cafedøren, kommer pludselig en langbenet skønhed, med en tæt siddende sart gul og diskret blomstret kjole, med en halsåbning, der mindede mig om glæden ved sommer og sol, og at kvinderne også bliver tydeligvis smukkere.

Ja, min mindfulness, var pludselig af ny og alligevel velkendt karakter.  Ikke a la stilhed før storm, som det var i mine teenageår. Nej,- her var tale om en nysgerrighed, for måske kunne hun være mere end smuk. Hun kunne være spændende at tale med.

Det ville være dejligt om hun satte sig tæt på hvor jeg sad, så jeg ikke skulle kravle over flere stole, for sådan forholdsvis naturligt, at komme til at tale med hende.

Hun satte sig heldigvis tæt på.  Og da hun satte sig ned, gled kjolen en smule op, og afslørede de smukkeste lange ben, forkælet af gode cremer og sol. Hendes sorte og langt lokkede hår, lagde sig nydeligt ned omkring skulderen og videre rundt omkring hendes slanke hals. Måske oplevede jeg nu, lidt mere stilhed før storm, svarende til mine teenageår, end jeg havde lyst til at vedstå mig.

Næsten samtidig med hun satte sig ned, kom en velklædt herre ind af café døren og styrende direkte mod hende, for derpå at sætte sig over for hende.

Hun var tydeligvis glad for at se ham, for hun rejste hurtigt sig, og så fik han et knus, samtidig med hun hviskede et eller andet i hans øre, der fik ham til at smile.  Nu var min nysgerrighed vagt, og heldigvis gentog han, hvad hun havde sagt til ham, for han sagde ” har du ingen trusser på”. Hun smilede og grinte ved hans reaktion,- og hendes grin havde noget hæst og råt over sig. På en måde, som stod i helt unik kontrast til hendes let solbrændte hud, meget sorte hår og næsten brutalt rødtoptrukne læber.

Hold da kæft, så er det sgu sommer, upåagtet af vejrudsigten,- tænkte jeg.

Deres dialog og måde at kigge på hinanden,- forvirrede mig, for han havde jo både fået et knus, et kys og lidt vigtig information om hvad hun havde på af tøj.  Eller snare hvad hun ikke havde på af tøj.

Det at han kiggede usikkert væk, når hun talte til ham, fik mig til at tænke at de måske ikke kendte hinanden så godt.  Særlig da han siger til hende, “jeg vil altså ikke have flere børn”.  Og hun blev tydeligvis påvirket af hans meget direkte måde at sige tingene på.  Hun tog sin cremehvide cardigan på, perfekt matchende hendes sart gule kjole, for derpå at trække cardiganen rundt omkring sig, på beskyttende vis.

Idiot idiot idiot, tænkte jeg om hendes kæreste, det kunne du da havde sagt noget mere elegant, men men, pludselig siger hun så meget stille til ham … ” jeg kan altså ikke blive gravid”.
Å for pokker en ydmygende og ubehagelig situation for dem begge to,- særligt når alternativet kunne være en hyggelig samtale for dem begge to. Jeg kunne sgu ikke holde ud at overvære mere af dette optrin og skulle også tisse. Så af helt naturlige årsager tussede jeg ud på toilettet, stadig lidt vemodig over situationens pinlighed for dem begge to. Nå, men ind af toiletdøren kom jeg og heldigvis var det er toilet ledigt, hvor jeg så sad og tænkte over hele optrinnet.

Da jeg kommer ud fra mit toilet og skulle vaske hænder, så står den langbenet skønhed også på herretoilettet. I mit stille sind, tænker jeg, at hun måske er påvirket og trist over hele situationen, og hun måske derfor er gået ind på herrernes toilet. Så lidt diskret og forsigtig siger jeg til hende, – “ved du hvad, du er altså gået forkert og du er på herrernes toilet”.

Præcist som hun havde gjort over for sin kæreste, – bukkede hun sig nu over mod mig og hviskede mig i øret, – “jeg er altså ikke gået forkert….er du mon gået forkert”.

“Ømmm, det mener jeg da ikke”, fik jeg sagt, mens jeg søgte hen mod døren. Da jeg igen stod uden for døren til toilettet, så kunne jeg jo se, at der helt tydeligt på døren stod skrevet – Herretoilettet – , og ved mig selv tænkte jeg, “søster fis, hvilket bogstav i Herretoilettet,  var det så, som du ikke lige havde set før”.

På vej tilbage til min hyggelige cafeplads, mærkede jeg tankerne kredse omkring “hæs og tør stemme” samt “jeg kan ikke blive gravid”. For pokker da, hun er jo transvestit og derfor spørger hun jo mig om, altså på herretoilettet, om jeg ikke er gået forkert.

Det gamle ordsprog om, at man ikke skal skue hunden på hårene,- har pludselig fået en ny mening for mig. Det er nemlig særligt svært at skue hunden på hårene, når der ikke nogen, på de ellers lange og slanke ben. Nå, men ham herren, der fortalte, at han ikke skulle have flere børn,- var han mon lige som jeg, gået forkert. Og i så fald, så ventede der ham, en større overraskelse senere på aftenen, i mere end én forstand.

Hele episoden, mindede mig om, da jeg og en kollega, som arbejdede i Thailand, spiste morgenmad på vores faste cafe, hvor også områdets mere letlevende kvinder spiste morgenmad. En af disse aldrig helt normale dage, sad en kvinde, der tydeligvis var ladyboy, og erklærede over for sin udenlandske kæreste at hun var gravid. Min kollega og jeg, synes jo det var vildt morsomt, for manden hun sad sammen med, blev så kær og omsorgsfuld over for ham/hende, på en måde, der ikke bragte nogen fornuft. Dagen efter, sidder selvsamme ladyboy igen på vores faste morgenmadscafé, og vi inviterer hende så over til vores bord, idet vi siger til hende, at gravide kvinder, ikke skal sidde alene og spise morgenmad.

Ikke så længe efter hun har sat sig hos os, spøger vi høfligt, hvordan det går med hendes graviditet, og vi er noget uforberedt på hendes svar, for hun siger, ” jeg har ikke haft menstruation i flere måneder”. Ja, der er ikke meget at sige til den slags faktuelle oplysninger, og hun  – ladyboyen – er så med  al faktuel sikkerhed – gravid.

Det er svært ikke at more sig over disse vanvittige optrin, og alligevel sad jeg både den gang i Thailand, og nu også efter hændelsen, for et par dage i København, og tænkte ved mig selv,- selvfølgelig er ladyboyen ikke gravid og hvad fanden bilder hende transvestitten sig ind, at spørge mig om, – om jeg er gået forkert på herretoilettet. Men, måske var og er jeg flere gange gået forkert af disse mennesker, for når et menneske siger og optræder, som hun reelt var gravid, og et andet menneske, foregiver at være en kvinde, som ikke kan blive gravid, over for en tydeligvis totalt uvidende mand, så vidner det jo om et dybtfølt- og inderligt ønske, om at være en rigtig kvinde. Ja, så må det jo være et helvede på jord, hver morgen at stå aldeles ubarberet, og igen gense de små friske dun, på det ellers i går nybarberede bryst.

I dag, hvor jeg sidder og hyggeskriver, så har jeg læst lidt om de positive og negative effekter, for transseksuelle, når de vælger at skifte køn. Operationen synes ikke at være genvej til lykke i et nyt og andet køn. Tværtimod. Flere begår selvmord, efter en kønsskifteoperation, når den forventede lykke ikke indtræffer.

Måske er løsningen en helt anden for disse mennesker. Mennesker, som har nogle indre psykiske udfordringer, de selv oplever løses bedst gennem en kønsskifteoperation, selvom det åbenbart ikke er lykken. Måske er lykken for disse mennesker, at vi som medborgere, er omsorgsfulde og accepterende over for sådanne mennesker, når vi møder dem i vores hverdag.

Ja, måske er det bare det vi skal være.

Med ønsker om en dejlig og eftertænksom dag til alle, upåagtet af mængden af hår, på de lange eller korte ben.

 

Bedste hilsner,

Marcus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s